fbpx

כמה עולה לגדל כלב?

כלב זה קצת כמו רכב. קונים אותה, חושבים שעלות האחזקה שלה היא רק דלק וביטוח, אבל אז אחרי שכבר קנינו אנחנו מגלים שיש הרבה מעבר למה שאי פעם יכולנו לדמיין. יש את הטסט השנתי, האגרה השנתית, הטיפולים השנתיים, תשלום על חניות, אגרות נסיעה בכבישים מסויימים, קנסות, וכמובן יש גם את הדברים שמתקלקלים וצריך לתקן מידי פעם, ותמיד מישהו יכול לדפוק לנו את הרכב ולא להשאיר פרטים וצריך לתקן על חשבונינו, ואיך שאנחנו חושבים שגילינו את כל העלויות של אחזקת הרכב שלנו, צץ עוד משהו. ובסוף יוצא לנו עלות חודשית של 1,000 שקל מאשר ה500 שחשבנו.

אז ככה זה גם אצל כלבים. אנחנו חושבים שאנחנו צריכים לשלם רק על אוכל וחיסונים שנתיים, אבל אחרי שהבאנו אותו הביתה, אנחנו מגלים שיש עוד הרבה עלויות שלא חישבנו.

אז מה תכלס המספרים?

אוכל – 200-600 בחודש. העלות כאן תלויה בעיקר בגודל הכלב ובאיכות המזון. שימו לב, שלפעמים עלות השק ה"זול" דווקא יוצא יותר יקר מהשק היקר, פשוט בגלל שהמזון הזול הכלב צריך לאכול כמות גדולה מאוד כדי להגיע למנת הצריכה המומלצת שלו, מאשר האוכל היקר. לכן עדיף לחשב עלות מזון לפי העלות היומית שלו ולא לפי עלות השק.

חיסונים שנתיים – 200-500 ש"ח כאן המחיר תלוי בוטרינר ובאיזה חיסונים עושים לכלב באותה שנה. יש חיסונים שעושים אחת לשלושה שנים ויש חיסונים שעושים כל שנה.

טיפול נגד פרעושים וקרציות 50-100 ש"ח בחודש כאן תלוי גם בגודל הכלב וגם בתכשיר שבוחרים. צריך לשים לב שהתכישר מכסה גם קרציות וגם פרעושים כי יש תכשירים שמכסים רק אחד מהם, וחבל. הסיבה שתכשיר נגד פרעושים וקרציות היא חשובה היא כי פרעושים וקרציות יכולים להביא איתם מחלות כמו אנמיה, קדחת קרציות, תולעים ועוד מחלות שאתם לא רוצים לפגוש, תאמינו לי.

טיפול נגד תולעת הפארק– 50-100 אחת לחודשיים תולעת הפארק היא תולעת מאוד נפוצה בישראל, בן דוד של תולעת הלב של ארצות הברית. התולעת נמצאת בתוך חיפושיות זבל, ובצואת כלבים נגועים. התולעת פוגעת בושט של הכלב וגורמת לגידולים סרטנים. ברגע שיש גידולים הטיפול היא מאוד מסובך וכוללת הסרה של הגידולים וחיבור צינור האכלה לקיבה. במחצית מהמקרים, הכלב לא שורד. הטיפול מנע היא זריקה קטנה שהורגת את התולעת במידה והיא שמה. הטיפול הזה הוא חיוני לכלבים, במיוחד כאלה שיש להם נטייה לנשנש דברים ברחוב.

אגרה שנתית (קרוי גם "אגרת כלבת") 50-450 אחת לשנה כמו בכל דבר במדינת ישראל, גם על אחזקת כלב צריך לשלם. המחיר משתנה משנה לשנה, בדרך כלל בכמה אגורות או שקלים, ובכל עיר זה גם טיפה שונה, אבל בגדול לכלב מסורס זה סביב ה50 שקל, ולכלב לא מסורס סביב ה450. הסיבה להבדל הגדול במחיר היא כי המדינה רוצה לעודד עיקור וסירוס של כלבים.

טיפוח מקצועי – 0-3,000 בשנה יש כלבים כמו בוקסרים ופינצרים שלא יצטרכו לראות ספר לעולם, אך הרבה כלבים אחרים כן צריכים. כלבים עם פרווה ארוך או פרווה כפולה, כמו האסקים, רועים למיניהם, קולים, קאווילר, "כלב כנעני" ועוד הרבה גזעים, ירוויחו מאוד מדילול אחת לכמה חודשים. דילול היא טיפול שמוציא את כל הפרווה הפנימית המתה ולא רק משאיר את הבית נקי לכמה חודשים אלא גם מקל מאוד על הכלב לבודד חום וקור, ונותן לו תחושה טובה על הגוף. דילול טוב יכול לעלות סביב ה300-600 ש"ח, ולפעמים אפילו יותר אם מדובר בכלב מאוד גדול ועם פרווה מאוד דחוס. כלבים לא נשירים, כמו הפודל, שיצו, מלטז, יורקשייר, פודל וכו, צריכים להגיע למספרה אחת לחודשיים במינימום, ולפעמים אפילו אחת לשבועיים-שלוש – לאורך כל החיים שלהם. וכל טיפול כזה עולה סביב ה150-300 שקל.

אביזרים ראשונים – 300-2,000 ש"ח – חד פעמי כשאנחנו מביאים כלב הביתה, אנחנו צריכים לקנות לו ציוד ראשוני שישמש אותנו לכל החיים שלו. כלב צריך בין היתר מיטה, צעצועים, קערות למים ואוכל, קולר ורצועה, מברשת. אם זה גור אז צריך גם גדר גורים, חטיפי אילוף, פדים ועוד. דברים האלה עולים כמה מאות שקלים סך הכל.

ביטוח – סביב ה100 שח בחודש אף אחד לא אוהב הוצאות לא צפויות, ובטח ובטח שאף אחד לא רוצה להיות במקום שהכלב שלו זקוק לטיפול רפואי מציל חיים, אבל אין לו את היכולת לשלם על זה. בדיוק לזה יש ביטוח. אמנם תמיד יהיה השתתפות עצמית אבל זה יחסוך לכם אלפי(!) שקלים כל פעם שיהיה קריסיס.

ככל שמתחילים את הביטוח בגיל מוקדם יותר, כך המחיר תהייה זול יותר.

אילוף – 200-500 שח לשיעור כל בעל כלב ירוויח משיעור אילוף או שניים. בשיעורי אילוף לא תמיד מאלפים את הכלב אלא מלמדים את הבעלים להבין את הכלב יותר טוב, איך לתקשר איתו, ואיך למנוע בעיות התנהגות בעתיד. רוב האנשים שמגדלים כלב ראשון לוקחים כמה שיעורי אילוף בשלב כזה או אחר. במיוחד כשיש גורים, ולפעמים במהלך החיים של הכלב פתאום צץ בעיית התנהגות שלא הייתה שם קודם, וצריך מאלף כדי לפתור את הבעיה. כל כלב הוא שונה וכל בעל כלב הוא אחר, אבל כשמביאים כלב חדש הביתה, תמיד הייתי לוקחת בחשבון שייתכן ונצטרך כמה שיעורי אילוף ביחד. זה משהו שיחסוך המון תסכול בעתיד משני הצדדים.

טיפול וטרינרי לא צפוי – מאות עד עשרות אלפי שקלים אם לא עשיתם ביטוח יש לקחת בחשבון שיהיה הוצאות וטרינריות לא צפויות מתישהו. כלב זה בעל חיים בדיוק כמו בן אדם, ובדיוק כמו בן אדם, מידי פעם, הוא יהיה חולה. לפעמים זה משהו קטן שעובר לבד, אבל מתישהו זה יהיה משהו גדול ורציני שתצטרך להוציא הון תעופות על כדי להגיע לאבחון וכדי לטפל. וזה משהו שצריך לקחת בחשבון!!

וגם אם יש ביטוח, תמיד יהיה השתתפות עצמית, אז למרות שזה חוסך אלפים, עדיין צריך שיהיה לך כמה מאות בצד כדי שיהיה כשהיום הזה יגיע. אני אישית פתחתי לכלב שלי קופת חיסכון משלו בדיוק בשביל שיהיה לדברים האלו.

מעבר לזה, יש עוד כל מיני הוצאות קטנות מסביב כמו דוגוולקר, ודוגסיטר אם רוצים לצאת לחופשה, יש דברים שנהרסים בבית שצריך לתקן/לקנות חדש, לפעמים יש קנסות, ותמיד יהיה עוד משהו קטן שצריך להוציא עליו כסף.

אין ספק שלגדל כלב זה אחד החוויות הכי כיפיות והכי ממלאות לב שיש, אבל יחד אם זה, לפני שבוחרים להביא הביתה כלב, צריך לבדוק שבאמת יש לנו את היכולת הכלכלית לעמוד בזה.

תפריט נגישות